Начало
НачалоЗдравни новиниСпирането на аспирина повишава честотата на инциденти при пациентите със сърдечно заболяване
Спирането на аспирина повишава честотата на инциденти при пациентите със сърдечно заболяване 27 юли 2011

Ново проучване потвърждава колко е важен продължителният прием на аспирин при пациентите с история за сърдечно заболяване. То сочи, че пациентите, които спрат приема на препарата, имат значително повишен риск от инфаркт на миокарда.

Нискодозовият аспирин е стандартен препарат за вторичната превенция на сърдечносъдово заболяване. Въпреки убедителните данни относно ефективността на аспирин, около 1/2 от пациентите спират терапията.

В настоящото проучване били анализирани 39 513 пациенти от британска база данни. Било установено, че скорошното спиране на аспириновата терапия било свързано с 63% покачване на честотата на нефатален инфаркт на миокарда и 43% покачване на риска от смърт следствие на инфаркт на миокарда/коронарна болест на сърцето.

Това се равнява на 4 допълнителни случая на инфаркт на всеки 1000 пациенти, спрели терапията си с аспирин. Повишеният риск бил налице, независимо от продължителността на предишния прием на аспирин.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator