Начало
НачалоНашето здравеВръзка между контактната алергия и раковите заболявания?
Връзка между контактната алергия и раковите заболявания? 29 юли 2011

Контактните алергии предпазват от някои видове рак, докладват датчани. В проведено от тях проучване те установили обратна връзка между този тип алергии и немеланомния кожен рак и рака на гърдата. Била установена и тенденция към протекция от мозъчни тумори при женския пол.

За сметка на това обаче била установена положителна връзка между контактната алергия и рака на пикочния мехур.

Установените обратни връзки като че ли подкрепят теорията за имунологичния надзор, според която алергичните симптоми са нежелан ефект на хиперимунитета, смятат авторите.

Въпреки тези предположения, резултатите си остават необясними и не доказват наличието на причинност.

Д-р Файнмен от American College of Allergy, Asthma and Immunology намира проучването за доста интригуващо, тъй като то подкрепя литературните данни, според които имунологичната стимулация - например при алергична реакция, би могла да доведе до намаляване на риска от рак.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator