Начало
НачалоЗдравни новиниПациентите с по-лоши резултати при по-опитните лекари?
Пациентите с по-лоши резултати при по-опитните лекари? 25 юли 2011

Проучване, което противоречи на здравия разум, сочи, че по-болните пациенти имат по-лоши резултати под грижата на по-опитни и възрастни лекари спрямо по-младите такива.

Според проучването, публикувано в American Journal of Medicine, пациентите на лекари с над 20 години практика, имат по-дълъг болничен престой и по-голяма смъртност спрямо пациентите на лекари, получили правото да практикуват през предходните 5 години.

Тези резултати изваждат на преден план някои проблеми на медицинската професия като поддържането и актуализирането на знанията, смята д-р Niteesh Choudhry от Harvard Medical School.

В проучването било установено, че пациентите, за които се грижат най-опитните лекари, имат 70% повишен риск от смърт по време на болничния престой спрямо пациентите на най-новите лекари. Освен това бил отчетен и 50% повишен риск от смърт през първите 30 дни.

Допълнителен анализ установил, че само най-трудните пациенти имали установените по-горе рискове.

Предишни изследвания пък сочат, че лекарите с по-голям опит най-малко спазват практическите ръководства.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator