Начало
НачалоЗдравни новиниЛитият превъзхожда валпроевата киселина при биполярно разстойство
Литият превъзхожда валпроевата киселина при биполярно разстойство 26 юли 2011

Литият е по-ефективен при лечение на епизодите на биполярното разстройство спрямо валпроата. Все пак разликата между тези два препарата е незначителна при намаляване на суицидността при тези пациенти.

Това сочат две проучвания, представени наскоро.

Първото включвало над 4000 хиляди датчани с биполярно разстройство (БР). Било установено, че приемащите литий имали по-малко хоспитализации и нужда от смяна/добавяне на медикаменти спрямо лекуваните с валпроат.

Главното предимство на лития пред валпроата било при лечението на депресивни епизоди.

В рандомизирано контролирано проучване, включващо близо 100 пациенти с БР с извършен опит/и за самоубийство, не била установена значима разлика между лекуваните с валпроат или литий относно този симптом.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator