Начало
НачалоЗдравни новиниНов антикоагулант блокира фактор IX
Нов антикоагулант блокира фактор IX 26 юли 2011

Новият антикоагулант в процес на разработка pegnivacogin почти напълно блокира фактор IX при пациенти, подлежащи на катетеризация по повод остър коронарен синдром (ОКС).

Фаза 2b проучването RADAR сравнява новият агент срещу хепарин при ОКС.

В ранните етапи на проучването лекари от Duke University Medical Center анализирали фармакокинетиката и фармакодинамиката на препарата, използвайки 117 проби от 33 пациенти, третирани с 1мг/кг.

Авторите докладват, че пациентите бързо постигнали високи pegnivacogin концентрации от средно 26.1 мкг/кг тегло веднага след прилагането на препарата, които останали стабилни по време на сърдечната катетеризация.

Препаратът удължил средното активирано парциално тромбопластиново време със средно 93 секунди - 2.9 увеличение спрямо базовите стойности. Ефектът бил поддържан по до края на процедурата. Установеното повишение корелира с над 99.8% инхибиция на фактор IX, обясняват авторите.

22 пациенти били третирани с хепаринова терапия, но тя не оказала влияние върху нивата на pegnivacogin.

Pegnivacogin e РНК аптамер,който се свърза специфично с фактор IXa. Този агент заедно с anivamersen, който представлява контролиращ агент, антагонизиращ ефектите на pegnivacogin, се разработват от Regado Biosciences. От компанията заявяват, че фаза 3 проучвания се очаква да стартират през лятото на 2012 г.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator