Начало
НачалоЗдравни новиниПолека с нисконатриевите продукти при уязвимите групи
Полека с нисконатриевите продукти при уязвимите групи 22 юли 2011

Британски лекари предупреждават, че пациентите с увредена бъбречна функция, както и приемащите някои медикаменти, несъзнателно могат да приемат твърде големи количества калий, използвайки продукти, рекламирани с ниско съдържание на натрий.

Д-р Дент и колеги докладват случай с 80-годишен мъж с хронично бъбречно заболяване и хипертония. Пациентът бил хоспитализиран по повод лош гликемичен контрол. При приема мъжът имал нормални нива калий - 5.1 mmol/l. Пациентът приемал lisinopril, но никакви други препарати, които биха повлияли бъбречната функция. По време на престоя нивата на калий се повишили до 6.9 mmol/l. Lisinopril бил спрян, но калиевите нива се задържали високи, неповлияващи се от стандартната терапия.

Болничният персонал установил, че пациентът добавя три до четири прахчета нисконатриев продукт към храната си. След спиране на продукта, нивата на серумния калий спаднали до 5.3 ммол/л.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator