Начало
НачалоЗдравни новиниRilpivirine - еднакво ефективен, но по-добре поносим спрямо efavirenz
Rilpivirine - еднакво ефективен, но по-добре поносим спрямо efavirenz 20 юли 2011

Проучване, сравняващо двата ненуклеозидни инхибитора на обратната транскриптаза rilpivirne и efavirenz в рамките на 96-седмичен период, сочи, че първият препарат е свързан с по-ниска честота на нежелани реакции на фона на сходна ефективност спрямо efavirenz.

Двата антивирусни препарата имали еднаква честота на отговор (HIV РНК < 50 копия/мл) - 78%. Efavirenz обаче бил свързан със значително по-големи покачвания на липидните параметри. Освен това честотата на степен 2-4 нежелани реакции, обриви, замаяност, абнормални сънища/кошмари също били по-високи при efavirenz.

Rilpivirine при правилния пациент предоставя проста алтернатива, която би била предпочетена от някои пациенти. От друга страна се запазва улеснения прием на efavirenz/emtricitabine/tenofovir, обобщават авторите. Засега остава да се установи как би се справил новият NNRTI като състав на комбинирана таблетка.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator