Начало
НачалоЗдравни новиниПоставянето на ларингеална маска има най-добри резултати при неонаталната ресусцитация
Поставянето на ларингеална маска има най-добри резултати при неонаталната ресусцитация 12 юли 2011

Ларингеалната маска има предимства при новородени, които се нуждаят от вентилация с позитивно налягане след раждането, докладват китайци.

Ларингеалната маска (ЛМ) е значително по-лесна от ендотрахеалната интубация, а в същото време е доста по-ефективна от обикновената маска и обдишването с амбу.

В проучването 205 новородени след 34 гестационна седмици били обдишване си ЛМ, а 164 - с амбу и обикновена маска. Докато на първата минута нямало разлика в оценките по Apgar, то на петата вече били установени значими разлики между двете групи в полза на ЛМ. Ресусцитацията била успешна при 99.02% в ЛМ групата срещу 84.15% в амбу групата.

7 новородени (77.8%) с Apgar скор 2 или 3 на първата минута били успешно ресусцитирани чрез ЛМ срещу 0 новородени от другата група. Съответните проценти за Apgar 4 или 5 били 100% и 42.86%. Междугруповите разлики не били значително при новородените с по-високи Apgar стойности.

Авторите обобщават, че ЛМ е по-добрият избор при новородените с Apgar score между 2 и 5.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator