Начало
НачалоЗдравни новиниРанната ремисия на възпалителния полиартрит намалява дългосрочната инвалидизация
Ранната ремисия на възпалителния полиартрит намалява дългосрочната инвалидизация 11 март 2011

Постигането на ремисия през първите няколко години намалява риска на пациентите с възпалителен полиартрит от дългосрочна инвалидизация, докладват британски лекари в Arthritis Care & Research.

Британските използвали данни от Norfolk Arthritis Register (NOAR) като в проучването били включени над 1300 пациенти. На петата година 376 пациенти (44.7%) от първата кохорта (между 1990 и 1994 г) и 263 пациенти от втората (2000-2004 г.) развили поне умерена инвалидизация.

И при двете кохорти, наличието на поне един период на ремисия в рамките на първите 3 години било свързано с намалена вероятност от умерена инвалидизация на петата година (съотв. със 73% и 74% при двете кохорти).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator