Начало
НачалоНашето здравеВъздушните възглавници предпазват и от бъбречно увреждане
Въздушните възглавници предпазват и от бъбречно увреждане 28 октомври 2010

Автомобилните въздушни възглавници предпазват не само от травми на главата и гръдния кош, но и от увреждане на някои органи, особено бъбреците.

Проучване сочи, че предните въздушните възглавници понижават риска риска от тежка бъбречна травма с 45%, а комбинацията им със страничните - с цели 53%. Откритието за страничните възглавници е някак изненадващо, като се има предвид известният факт, че първите повишават риска от абдоминални увреждания.

Въздушните възглавници били свързани с понижение на риска от сериозно бъбречно увреждане, независимо от интензитета на сблъсъка. Механизмът на бъбречната травма най-често включва директно увреждане от страна на панела на вратата.

Съществуват много фактори, които могат да повлияят бъбречната протективност на въздушните възглавници. В настоящото проучване само 33% от ранените са използвали предпазни колани, така че този фактор може да има положителен и негативен ефект спрямо ефикасността на възглавниците. Освен това значителен брой от страничните възглавници не се отваря по време катастрофи, като това пък може изкуствено да понижава наблюдаваната ефективност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator