Начало
НачалоНашето здравеДъвченето на тютюн не е безопасна алтернатива на цигарите
Дъвченето на тютюн не е безопасна алтернатива на цигарите 20 септември 2010

Тютюневите изделия, които не са предназначени за пушене, не са безопасна алтернатива на цигарите, предупреждават експерти от American Heart Association (AHA). Според АНА, тези продукти не трябва да се използва като метод за отказване на тютюнопушенето.

Тютюните, които се дъвчат или смъркат, са свързани с повишен риск от сърдечносъдови инциденти, особено фатален инфаркт на миокарда и инсулт. Въпреки че редица проучвания свързват тези продукти с относително по-нисък сърдечносъдов риск спрямо конвенционалните цигари, употребата на първите значително намалява преживяемостта след прекарани инсулт или инфаркт.

Тютюневите изделия, които не се пушат, са свързани и с повишен риск от някои ракови заболявания, заболявания на устната кухина и привикване. Рекламирането на такива продукти може да доведе до намаляване на броя на хората, желаещи да откажат цигарите, или до двойна употреба на цигари и друго тютюнево изделия.

Аналогично на цигарите, тютюните за дъвчене и смъркане съдържат голямо разнообразие от химически вещества - никотин, канцерогенни нитрозамини и др.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator