Начало
НачалоНашето здравеМобилно приложение измерва излагането на телефонна радиация
Мобилно приложение измерва излагането на телефонна радиация 06 септември 2010

Израелската софтуеърна компания Tawkon обяви, че е разработила приложение, което може да измерва излъчената от телефона радиация, като по този начин може да спомогне на потребителите да намалят ненужното радиационно излагане.

Приложението вече е достъпно за BlackBerry, а по-късно тази година ще бъде пуснато за смъкване и за платформите Android и Symbian.

То използва патентована от компанията технология - RRI™ (Real-time Radiation Indication). Технологията събира и анализира данни за емитирания радиосигнал от мобилния телефон. Чрез сложни алгоритми, отчитащи различни фактори на индивида и околната среда, се определя реалната радиационна експозиция.

При достигане на определено ниво на излагане, приложението ще алармира потребителя.

Версията за BlackBerry струва $9.99, като се радва на голяма популярност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator