Начало
НачалоНашето здравеАлкохолните запои могат да причинят смърт у хипертоници
Алкохолните запои могат да причинят смърт у хипертоници 18 август 2010

Алкохолният запой в комбинация с хипертония е свързан с 12-кратно повишен риск от смърт, предупреждават южнокорейски лекари. Те установили, че 20.4% от мъжете консумират над 6 питиета по някакъв повод (празник, парти и пр.).

Проучването е публикувано в Stroke и потвърждава резултатите на предишни изследвания, според които алкохолните запои повишават сърдечносъдовия риск.

В проучването били включени 6100 жители на южнокорейския град Kangwha. След отчитане на общата алкохолна консумация, мъжете, приемащи редовно големи количества алкохол и страдащи от хипертония III стадий, имали 12.7 пъти повишен риск от сърдечносъдова смърт, но не и от инсулт.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator