Начало
НачалоБременност и ражданеЧаша кафе на ден - ОК при бременност
Чаша кафе на ден - ОК при бременност 23 юли 2010

Чаша кафе на ден най-вероятно не повишава риска от аборт и преждевременно раждане, се посочва в становище на American College of Obstetricians and Gynecologists.

Проведените проучвания са свързани с противоречиви резултати относно ефекта на умерения прием на кафе по време на бременност. Все пак може да се твърди, че консумацията на чашка кафе на ден не е проблем, обяснява д-р Уилям Барт, ръководител на екипа, провел анализа.

Според авторите приемът на 200 мг кофеин на ден (около 330 мл американско кафе) не е свързан с повлияване на честотата на аборти и преждевременни раждания. Не може да се определи дали консумацията над 200 мг крие някакви рискове върху бременността, се посочва още в статията, публикувана в Obstetrics & Gynecology.

Екипът се фокусирал върху две нови проучвания. Първото установило, че приемът на малки, средни и големи количества кофеин през различните периоди на бременността не е свързан с повишен риск, докато второто посочило повишен риск, но при прием над 200 мг кофеин на ден.

Американците се позовават и на други две проучвания, които сочат, че приемът на кофеин не оказва влияние върху риска от преждевременно раждане.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator