Начало
НачалоБременност и ражданеГестационният диабет има тенденция към рецидивиране по време на следващи бременности
Гестационният диабет има тенденция към рецидивиране по време на следващи бременности 13 юли 2010

Жените с история за гестационен diabetes mellitus имат повишен риск от рецидивиране при последваща бременност, сочат резултатите на популационно, ретроспективно кохортно проучване, публикувано онлайн в American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Гестационният диабет често протича "тихо" и по тази причина е важно ранното идентифициране на лицата, които имат повишен риск. Добре контролираният гестационен диабет може да предотврати усложненията както у майката, така и при плода - високо кръвно налягане, инфекции на уринарния тракт, цезарово сечение, големи бебета, родова травма и др.

В настоящото проучване, включващо над 78 000 жени с поне 2 предишни бременности, рискът от гестационен диабет бил 41.3% сред жените с история за гестационен диабет срещу 4.2% при жените без история за такъв. Жените с гестационен диабет по време на 2 предишни бременности имали 25.9 пъти повишен риск.

Усложнените с гестационен диабет бременности са свързани с последващ риск. Степента на този риск е право свързана с броя на предишните епизоди на гестационен диабет, обобщават авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator