Начало
НачалоБременност и ражданеКърменето до 4-я месец предпазва бебето от дихателни и гастроинтестинални инфекции
Кърменето до 4-я месец предпазва бебето от дихателни и гастроинтестинални инфекции 21 юни 2010

Кърменето до 4-я месец е свързано с по-ниска честота на респираторни и гастроинтестинални (ГИ) инфекции, сочат резултатите на популационно проучване, публикувано в Pediatrics.

Проучването включвало 4164 майки, които попълнили въпросници относно кърменето си през първите 6 месеца.

Рискът от горни и долни дихателни инфекции, ГИ инфекции в рамките на първите шест месеца бил значително по-нисък при бебетата, кърмени до четвъртия месец, спрямо бебетата, които никога не са били кърмени (съотв. с 35%, 50% и 59%.

При бебетата, кърмени през първите 6 месеца, резултатите били сходни.

Естественото хранене (кърменето) до 4-месечна възраст е свързано със значително намаляване на честотата на дихателни и ГИ инфекции при бебетата, обобщават авторите. Резултатите на това проучване подкрепят стратегиите на много страни за окуражаване на кърменето до 4-я, за предпочитане - до 6-я месец.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator