Начало
НачалоСексуално здравеИдентифицираха ключовите симптоми на "мъжката менопауза"
Идентифицираха ключовите симптоми на "мъжката менопауза" 16 юни 2010

Европейско проучване дефинира критериите за късен хипогонадизъм при мъже или т.нар "мъжка менопауза". Проучването е публикувано в New England Journal of Medicine.

Късният хипогонадизъм у мъжа може да бъде идентифициран чрез наличието на 3 сексуални симптома (намалена честота на сутрешна ерекция, намалена честота на сексуални помисли и еректилна дисфункция), комбинирани с нива на общия тестостерон <11 nmol/l и свободен тестостерон <220 pmol/l.

Други несексулани симптоми, свързани със състоянието, също могат да се наблюдават, но не са абсолютно задължителни като част от настоящата дефиниция. Според тези критерии, превалентността на късния хипогонадизъм у мъжете е 2.1%

Проучването отхвърля няколко други симптома като свързани с наличие на късен хипогонадизъм. Това са промените в съня, по-лошата концентрация, чувството на безполезност, нервността и безпокойството, трудността при ставане от стол.

Приложението на новите критерии би спомогнало за предпазване от свръхдиагноза на хипогонадизъм и за намаляване на ненужната употреба на тестостерон при по-възрастните мъже.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator