Начало
НачалоНашето здравеЗатоплянето на климата вече води до разпространението на някои болести на север
Затоплянето на климата вече води до разпространението на някои болести на север 10 юни 2010

Повишаването на глобалните температури вече дава своите резултати - някои инфекциозни болести са започнали да се разпространяват в северна посока, сочи европейски доклад.

Докладът свързва по-високите температури с разпространението на заболявания като денга, жълта треска, малария и дори чума из Европа. Авторите предполагат, че през следващите няколко години нови вектори (преносители) и патогени (причинители) ще се разпространят в Стария континент.

Повишаващата се температура ще осигури нови хабитати за комарите, пренасящи жълта треска, вируса Западен Нил, денга и енцефалит. Същият този комар е свързан с над 200 случая на чикунгуня - вирус, причиняващ треска и разрушаване на ставите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator