Начало
НачалоНашето здравеСтресът на работно място - свързан с астма
Стресът на работно място - свързан с астма 01 юни 2010

Хората, работещи в стресираща обстановка, имат повишен риск от развитие на астма спрямо лицата със спокойно работно място, сочи ново проучване, публикувано в Allergy.

Лекари от Хайделбергския университет проследили 5100 лица над 18-годишна възраст в продължение на десетилетие. Било установено, че рискът от развитие на астма при участниците, докладвали стрес на работното място, е двойно повишен.

Все пак абсолютният риск от новодиагностицирана астма бил нисък - само 2.4% от най-стресираните развили астма по време на проучването. При лицата, работещи в спокойна атмосфера, този процент бил 1.3%.

Въпреки че резултатите не сочат директно, че стресът на работното място е директна причина за относително повишената честота на астма, те допълват данни от по-стари проучвания, които свързват хроничния стрес с развитие на заболяването при някои пациенти.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator