Начало
НачалоБременност и ражданеНачинът на раждане няма влияние върху неонаталните резултати на преждевременно родените бебета
Начинът на раждане няма влияние върху неонаталните резултати на преждевременно родените бебета 19 май 2010

Ново проучване сочи, че начинът на раждане (вагинално или чрез цезарово сечение) няма влияние върху неонаталните резултати на силно недоносените новородени.

Ретроспективното проучване включвало 126 бебета, родени между 23 и 30 гестационна седмица. Било установено, че начинът на раждане не е свързан с някакво значително предимство в контекста на намаляване на неонаталната заболеваемост и смъртност.

Честотата на неонатална смърт, неонатален сепсис, некротизиращ ентероколит и респираторен дистрес синдром не се различавала значително между вагиналното раждане и цезаровото сечение. Все пак при първата група била отчетена по-висока честота на интравентрикуларен кръвоизлив, но тази връзка не достигнала статистическа зависимост.

Въпреки че има предишни проучвания върху този проблем, техните резултати са противоречиви, като настоящото е първото, което дава по-дефинитивно заключение, обясняват авторите. Тъй като самото проучване е ретроспективно, а броят на участниците - малък, лекарите от Lehigh Valley Health Network отчитат нуждата от по-големи проучвания с повече участници.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator