Начало
НачалоСексуално здравеЕкстракорпорална шокова терапия срещу еректилна дисфункция
Екстракорпорална шокова терапия срещу еректилна дисфункция 14 май 2010

Пилотно проучване от Израел сочи, че нискоинтензитетната екстракорпорална шокова терапия (НИШТ) може да подобри еректилната функция.

Лекари от Rambam Healthcare Campus (Хайфа, Израел) третирали с НИШТ 20 мъже на средна възраст с васкулогенна еректилна дисфункция. Процедурата било приложена два пъти седмично в продължение на 3 седмици на различни места върху пениса. След пауза от 3 седмици цикълът бил повторен.

Месец след края на терапията, всички пациенти имали значително подобрение по International Index of Erectile Function. Подобренията персистирали, като на месец 6 мъжете докладвали значително повишение на продължителността и ригидността на пениса. Било отчетено и подобрение на пенилната ендотелна функция, като 10 пациенти не се нуждаели повече от орална терапия срещу еректилна дисфункция.

Други проучвания сочат, че НИШТ индуцира неоваскуларизация.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator