Начало
НачалоСексуално здравеHPV инфекцията персистира по-дълго при необрязани мъже
HPV инфекцията персистира по-дълго при необрязани мъже 15 април 2010

Установено е, че необрязаните мъже имат повишен риск от инфекция с човешки папиломавирус (HPV), а ново проучване сочи, че при тази група изчистването на вируса изисква повече време. Това откритие би могло да обясни защо необрязаните мъже имат повишен риск от ракови заболявания на пениса.

Лекари от Cancer Research Center of Hawaii изследвали 357 мъже (от които 290 обрязани), които били проследени в продължение на 14 месеца.

Било установено, че HPV инфекциите на glans penis имали продължителност средно 154 при необрязаните мъже, докато при обрязаните времетраенето на инфекцията било значително по-късо - 91 дни. Този феномен бил наблюдаван както при раковосвързаните, така и при "безобидните" HPV щамове.

Ракът на пениса най-често се наблюдава в главата му (glans penis) и затова фактът, че инфекцията с ракови щамове трае по-дълго при необрязаните мъже, има клинично значение при тази група, обобщават авторите. Те допълват, че при тази група мъже трансмисията на HPV на сексуалните партньори е по-ефективна именно поради по-голямата продължителност на инфекцията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator