Начало
НачалоСексуално здравеЛазер помага при доброкачествена хиперплазия на простатата
Лазер помага при доброкачествена хиперплазия на простатата 14 март 2010

Фотоселективната вапоризация на простатна тъкан може да намали проблемите със задържането и отделянето на урина при мъже с доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), докладват италиански лекари.

Д-р Cosimo De Nunzio и колеги от университета La Sapienza в Рим използвали 80-ватов KTP лазер (kalium-titanyl-phosphate) за премахване на простатна тъкан при 80 мъже с обструкция на изходящия тракт на пикочния мехур.

Интервенцията довела до намаляване на проблемите, свързани със съхраняването на урината, с 54.5% още на първия месец и с 81.8% на 12-я месец след процедурата. Проблемите с изпразването на пикочния мехур се подобрили със средно 63.6% на първия месец и 90.9% на 12-я месец.

Бил наблюдаван и спад на простатния специфичен антиген (PSA) от средно 2.6 ng/ml до 0.9 ng/ml на месец 12.

Един от пациентите имал стриктура на пикочния мехур на 4-я месец; 4 пациенти имали булбарна уретрална стеноза, а 67% докладвали ретроградна еякулация. При 7 мъже (4.6%) било необходимо повторно лечение по повод остатъчна простатна хипертрофия.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator