Начало
НачалоНашето здравеКъсият сън при децата означава висока кръвна захар
Късият сън при децата означава висока кръвна захар 12 януари 2010

Децата, които спят под 8 часа, имат повишен риск от развитие на диабет, докладват китайски и американски лекари. Според проведеното от тях проучване, рискът е още по-висок при децата със затлъстяване.

В проучването били включени 619 деца със затлъстяване и 617 без затлъстяване на възраст между 3 и 6 години, без диабет. Данните за съня на детето били подадени от родителите. Било установено, че 47% от децата със и 37% от децата без затлъстяване спят под 8 часа. Продължителност на съня 9 и 10 или 11+ часа била по-рядка при децата със затлъстяване (37% и 16% срещу 43% и 20% при децата без затлъстяване).

Високи глюкозни нива на гладно (> 5.5 mmol/l) били отчетени при 1.35 и 2.15 пъти повече деца с и без затлъстяване с продължителност на съня под 8 часа.

Тези резултати сочат, че аналогично на възрастните адекватният сън спомага за поддържане на нормално тегло и оптимална кръвна захар и при децата, обобщават авторите.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator