Начало
НачалоЗдравни новиниНиските тромбоцити и наличието на анти-HCV антитела са свързани с HCV виремия
Ниските тромбоцити и наличието на анти-HCV антитела са свързани с HCV виремия 22 декември 2009

Ниският брой тромбоцити на фона на хепатит С виремия са индикатор за започване на интерферон-базирана терапия, независимо от степента на чернодробна фиброза, докладват тайвански лекари.

Те провели проучване, включващо 11 239 лица на възраст между 40 и 65 години. Превалентността на анти-HCV антитела била 6.3%. Повишени нива на АлАТ и ниски тромбоцити имало съотв. при 20.3% и 4.2%. Сред 642 лица позитивни за анти-HCV антитела, 74.5% имали положителна HCV RNA PC реакция.

Мултимерният анализ установил, че ниските нива на тромбоцити и наличието на анти-HCV антитела са свързани с абнормални нива на АлАТ и позитивна PCR.

Наличието на HCV RNA играе основна роля в прогресията на заболяването, отбелязват авторите. Установената връзка между ниските нива на тромбоцити с виремията би помогнала за идентифициране на пациентите с активна HCV инфекция, при които е необходима допълнителна интервенция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator