Начало
НачалоЗдравни новиниRisperidone - ефективен при деца с биполярно разстройство
Risperidone - ефективен при деца с биполярно разстройство 20 ноември 2009

Risperidone е ефективен и добре толериран при деца и юноши с остри манийни или смесени епизоди на биполярно I разстройство, докладват белгийски и американски лекари в ноемврийския брой на Bipolar Disorders. Резултатите сочат, че ниските дози са по-ефективни от високите.

Д-р Хас и колеги Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development изследвали 169 пациенти на възраст между 10 и 17 години, които били рандомизирани на risperidone 0.5 до 2.5 мг/ден или 3 до 6 мг/ден, или плацебо.

След триседмично лечение, пациентите, лекувани с risperidone, имали значително по-изявено подобрение по Young Mania Rating Scale, като по-добри резултати имало при по-ниските дози (-18.5 срещу -16.5 точки). При плацебо пациентите средното намаление било с -9.1 точки.

Най-честият страничен ефект, свързан със risperidone, била сомнолентността, следвана от главоболието и умората.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator