Начало
НачалоЗдравни новиниПротекцията от ваксината срещу хепатит В трае десетилетия след първична имунизация
Протекцията от ваксината срещу хепатит В трае десетилетия след първична имунизация 02 ноември 2009

В проследяващо проучване при жители на Аляска, имунизирани с плазма-деривирана ваксина срещу хепатит В, протективен ефект се наблюдавал у по-голямата част от тях дори и след 22 години.

Преди лицензирането на хепатит В ваксината в САЩ през 1981 г вирусът на хепатит В е бил хиперендемичен в коренните жители на Аляска - превалентност на HBsAg от 8.2%.

През 1981 г. д-р МакМахон от Alaska Native Medical Center имунизирал над 1500 лица (възрастни и деца над 6-месечна възраст) с три дози плазма-деривирана хепатит В ваксина.

През 2003 г били изследвани 493 от лицата с документиран отгвор към първичната серия. Геометричната средна концентрация на анти-HBsAg била 21.5 mIU/ml; 60% имали анти-HBsAg нива 10 mIU/ml и повече и били определени като имунизирани.

По-голяма вероятност за отговор към подсилваща доза била установена при лицата на възраст между 40 и 59 години и при тези с първоначални анти-HBsAg нива над 500 mIU/ml.

Най-общо 92.5% от кохортата била защитена от HBV инфекция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator