Начало
НачалоЗдравни новиниПървият нов медикамент срещу СЛЕ от десетилетия насам дава обещаващи резултати
Първият нов медикамент срещу СЛЕ от десетилетия насам дава обещаващи резултати 26 октомври 2009

Едногодишни резултати от проучването BLISS-52 сочат, че belimumab (Benlysta) води до клинично значимо подобрение на симптомите при пациенти, страдащи от системен лупус еритематодес, като едновременно с това препаратът е свързан с много добър профил на безопасност. Belimumab e първият нов терапевтичен подход от десетилетия насам.

От 50 години Американската администрация по храните и лекарствата не е одобрявала нова терапия срещу лупус, твърдят авторите. Belimumab инхибира В-лимфоцитния стимулатор, като по този начин намаляват нивата на антитела при СЛЕ.

В BLISS-52 belimumab довел до значително намаляване на активността на заболяването, употребата на стероиди, изострянията на СЛЕ, както и до подобряване на умората и качеството на живот спрямо плацебо. BLISS-52. Ако резултатите на проучването BLISS-76, което се очаква да бъде публикувано следващия месец, препаратът ще бъде предложен за одобрение от FDA.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator