Начало
НачалоЗдравни новиниКвадривалентна HPV ваксина (Gardasil) намалява честотата на генитални брадавици
Квадривалентна HPV ваксина (Gardasil) намалява честотата на генитални брадавици 21 октомври 2009

Квадривалентната ваксина срещу човешкия папиломавирус (HPV) (Gardasil, Merck & Co) може да намали честотата на генитални брадавици при жени, момичето и дори хетеросексуални мъже. Австралийски лекари докладват 25-процентно намаление на четиримесечие на случаите на жени, диагностицирани с генитални брадавици през 2008 г.

Това ярко контрастира на 1.8%-то покачване на новите случаи на генитални брадавици на четиримесечие между 1004 и 2007 г преди стартирането на HPV ваксинационна програма. Резултатите от този анализ са публикувани в Sexually Transmitted Infections.

Главната цел на HPV ваксинирането е намаляването на честотата на рак на шийката на матката (предизвиквано от HPV типове 16 и 18). Gardasil обаче обхваща и типове 6 и 11, докато Cervarix на GlaxoSmithKline - не, отбелязват авторите.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator