Начало
НачалоЗдравни новиниЗатлъстяването е свързано с 124 000 нови случая на рак в Европа
Затлъстяването е свързано с 124 000 нови случая на рак в Европа 08 октомври 2009

През последните няколко десетилетия процентът на децата и възрастните лица със затлъстяване се увеличи значително, което от своя страна доведе до по-голяма честота на някои видове рак, се посочва в ново проучване, представено наскоро.

Само през 2008 г. поне 124 000 случая на рак в Европа може би са свързани с наднормено тегло. Определяйки своите данни за твърде консервативни, авторите смятат, че е съвсем възможно цифрите да са много по-големи. За сравнение те посочват 2004 г., през която са регистрирани 70 288 случая, свързани с наднормено тегло и затлъстяване.

Наблюдава се и увеличаване на половите разлики през последните години. През 2002 случаите на рак, свързани с наднорменото тегло, засягат 2.5% от мъжете и 4.1% от жените, докато през 2008 процентите се увеличават до съотв. 3.2% и 8.6%.

Случаите на рак, свързани с индекс на телесна маса над 25 кг/м2, са най-много сред жените в Чехия, Латвия, Словения и България.



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator