Начало
НачалоНашето здравеСамо три цигари на ден значително повишават сърдечносъдовия риск
Само три цигари на ден значително повишават сърдечносъдовия риск 04 септември 2009

Излагането на сравнително малки количества фини частици (ФЧ) значително повишава риска от сърдечносъдово заболяване. Траекторията на кривата става хоризонтална при по-високи нива на експозиция, докладват лекари в Circulation.

Те установили, че само три цигари на ден повишават сърдечносъдовия риск с 64%, рискът бил двойно по-висок при пушенето на кутия на ден. Авторите стигнали до тези резултати, след като изследвали проспективно над 1 млн американци.

Били отчетени значително повишени рискове от кардиоваскуларна смърт дори и при много ниски нива на активно тютюнопушене, както и по-малки, но значителни рискове при по-ниски експозиции, свързани с пасивното тютюнопушене и външното замърсяване на въздуха.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator