Начало
НачалоНашето здравеСтресът и депресията могат да предизвикват кожни проблеми
Стресът и депресията могат да предизвикват кожни проблеми 26 август 2009

Голямо австралийско проучване потвърждава предишни схващания, че стресът и депресията могат да бъдат етиологични фактори при кожните заболявания.

Използвайки данни от Australian Longitudinal Study on Women's Health, авторите тествали хипотезата си, че психологични фактори могат да предизвикат или усложнят кожно заболяване. Жени на възраст между 22 и 27 години попълнили анкети относно физическите и психичните си симптоми.

Била установена значителна връзка между депресивните симптоми и стреса (но не и безпокойството) от една страна и наличието на кожни проблеми от друга. Рискът от кожни проблеми бил по-висок след всяка една точка повишение по скалата за стрес и депресия.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator