Начало
НачалоНашето здравеМозъчни промени се наблюдават при пристрастените към Интернет
Мозъчни промени се наблюдават при пристрастените към Интернет 21 май 2009

Чрез функционален ядрено-магнитен резонанс корейски учени установиха неврофизиологични разлики в мозъчната активация между група Интернет-зависими лица и контролни участници.

Това означава, че между тези две групи няма само поведенчески, но и неврофизиологични разлики, обяснява главният автор - Hyoung-Yoon Chang от National Health Insurance Corporation, Сеул, Южна Корея за Medscape Psychiatry.

Новото откритие предоставя база, въз основа на която пристрастяването към Интернет да бъде прието като стандартна диагноза в предстоящото пето издание на Диагностичен и статистически наръчник на менталните заболявания (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V)).

Новото проучване се фокусира върху онлайн игрите, като авторите смятат, че зависимостта към тези игри е нарастващ проблем в световен мащаб. Новите ролеви игри като World of Warcraft (Blizzard) може би имат дори по-голям пристрастяващ потенциал.

Към настоящия момент пристрастяването към Интернет не е валидирано като нозологична единица с установени диагностични критерии, а "трябва да бъде, тъй като голям брой лица с този проблем се обръщат за лечение", твърдят корейски учени.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator