Начало
НачалоСексуално здравеПо-уязвими ли са ултратънките кондоми?
По-уязвими ли са ултратънките кондоми? 15 март 2007

Много хора се питат дали опасността от скъсване на презерватив при стандартния модел и различните по цвят, вкус и дебелина модели е еднаква. Мнозина подозират, че ултратънките презервативи се късат по-лесно от другите. Истината обаче е, че няма съществена разлика между различните видове кондоми. Липсват достоверни изследвания върху "коефициента на здравина" между отделните марки и модели.
По принцип най-честата причина за скъсването на презерватива не е неговата слабост, а е неговата неправилна употреба и е следствие от грешка на използващия. Всеки презерватив, който се продава в аптечната мрежа в страната е одобрен от съответните здравни институции (включително и ултратънките), покрил е необходимите критерии и е годен за употреба.
За да се избегне риска от съсване на кондома се препоръчват няколко превантивни мерки:
- пазене на презерватива от пряка слънчева светлина и високи температури,
- проверка на срока на годност,
- използване на подходящи, клинично тествани лубриканти и
- отваряне на пакетчето с пръсти (а не с нокти, зъби или ножица)

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator