Начало
НачалоЗдравни новиниПродължава суматохата около бюджета на НЗОК и НРД
Продължава суматохата около бюджета на НЗОК и НРД 22 март 2007

Както doctorbg.com вече информира, Конституционният съд отхвърли бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Ден след решението на съда водещите фигури в българското здравеопазване коментират по различен начин събитията и бъдещото финансиране на болниците. Според директора на "Пирогов" д-р Спас Спасков проблемът е на министерството на здравеопазването, а не на болничните заведения. Според д-р Спасков "Болницата трябва да работи според медицинските правила и да бъде издържана като финансова структура, тъй като тя е търговско дружество. Системата трябва да продължи да работи, а за да работи, тя трябва да бъде финансирана", допълва още той.

Д-р Цветан Райчинов, който е заместник-предстедател на БЛС от своя страна подчерта, че лекарската съсловната организация нееднократно е сигнализирала за слабостите в закона за здравното осигуряване. Според д-р Райчинов преговорите по Националния рамков договор трябва да бъдат подновени по най-бързия начин, а парите за здравеопазване – увеличени.

На журналистически въпрос как би коментирал ситуацията около бюджета на НЗОК и НРД, министър Радослав Гайдарски заяви, че парите предвидени за болниците ще бъдат изплатени до стотинка. Здравният министър допълни, че здравната каса ще работи и ще изпълнява задълженията си както е правела и досега.

Радко Кръстанов

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator