Начало
НачалоМедицинско образованиеМедицински университетиМедицински университет - Плевен
Медицински университет - Плевен

Медицинският университет - Плевен е създаден през 1974 г, като наследява бившата окръжна болница, създадена през 1865 година. Към настоящия момент МУ-Плевен притежава една от най-съвременните бази в България, включваща учебни и лечебни звена.

МУ - Плевен включва два факултета:
1. Медицински факултет с изучавана специалност "Медицина"
2. Факултет по обществено здраве, където се изучават специалностите "Здравни грижи", "Здравен мениджмънт", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

В структурата на университета участват 24 катедри и 24 клиники, в които работят 62 професори и доценти и 279 асистенти. Учебната година започва на 15 септември и завършва на 30 юни. Тя се състои от 2 семестъра, всеки от който включва 15 учебни седмици. Ваканциите са две: Коледна и Великденска.

Учебният процес включва лекции, практически упражнения и семинари. Създадени са кръжоци по различни интереси. Групите се състоят от максимум 6 студенти. Текущият контрол и оценка на знанията се осъществявар от асистента, обучаващ групата. Изпитите се провеждат след приключване на съответния семестър, като изпитната сесия има продължителност 45 дни. Повече от сто млади лекари, включително и чужденци, специализират в клиниките на УМБАЛ "д-р Георги Странски" - гр. Плевен.

МУ - Плевен разполага с две общежития с по 315 легла. В стая биват настанявани по 2 или 3 студента, като всяка стая има парно и самостоятелен санитарен възел. Университетът предоставя безплатно здравно обслужване на студентите; функционира и студентски стол.

Ректор: проф. д-р Григор Горчев


► Важни връзки:

Прием
Сайт

Използвани са материали от сайта на университета

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator