Начало
НачалоЗдравни новиниТромбоемболичната белодробна хипертония се повлиява от sildenfail в дългосрочен план
Тромбоемболичната белодробна хипертония се повлиява от sildenfail в дългосрочен план 20 август 2008

Дългосрочната употреба на sildenafil е благоприятна при пациенти с неоперабилна хронична тромбоемболична белодробна хипертония (ХТБХ), сочат резултатите на пилотно проучване.

Към настоящия момент няма специално одобрена терапия за това заболяване.

Британски лекари рандомизирали 19 пациенти с неоперабилна ХТБХ на sildenafil (40 mg три пъти дневно) или плацебо в продължение на 12 седмици.

Резултатите на показали статистически значима разлика в разстоянието, изминато за 6 минути - главният endpoint на проучването. Все пак била отбелязана тенденция към повишение при sildenafil рамото (със 17.5 метра повече).

Все пак статистически значимо подобрение се наблюдавало при вторичните клинични събития - белодробното съдово съпротивление, промяна в СЗО функционалния клас и качеството на живот.

При 17 пациенти, третирани със sildenafil като част от 12 месечно open-label удължаване на проучването, се наблюдавало значително подобрение спрямо базовите стойности на 6-минутната дистанция, белодробната хемодинамика, сърдечния индекс, както и на качеството на живот.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator