Начало
НачалоБременност и ражданеУмерено повишената глюкоза по време на бременност повишава риска от бъдещо развитие на диабет
Умерено повишената глюкоза по време на бременност повишава риска от бъдещо развитие на диабет 26 май 2008

Жените без гестационен диабет, които имат умерено повишени глюкозни нива по време на бременността, имат повишен риск от развитие на диабет на по-късен етап от живота. Това сочи доклад, публикуван в Diabetes Care.

За гестационния диабет се знае, че повишава риска от последващо развитие на диабет, но не е ясно дали по-слабите покачвания в глюкозата по време на бременност повишават този риск.

Използвайки тест с глюкозно натоварване и за глюкозен толеранс, авторите на доклада установили, че жените с леко до умерено повишени нива на глюкозата имат от 68% до 365% повишен риск от развитие на диабет в сравнение с жените с нормални глюкозни нива. Дори и един абнормален резултат на теста за глюкозен толеранс е предиктор за развитие на диабет в по-късна възраст, отбелязват авторите.

Те обясняват установената закономерност с това, че леко повишените резултати на двата теста са най-вероятно следствие на умерена форма на глюкозен интолеранс.

► Вижте още:

Metformin самостоятелно или в комбинация с инсулин е безопасен при гестационен диабет

Диабетът по време на бременност повишава риска от диабет тип 2 при детето


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator