Начало
НачалоЗдравни новиниНово лекарство за псориазис
Ново лекарство за псориазис 20 май 2008

Лекарството ustekinumab показва много добри резултати при начално и продължително лечение на средна до тежка форма на псориазис, разкриват две нови проучвания.

Лекарството действа като се свързва с два интерлевкина, белтъци продуцирани от имунната система, които регулират възпалителните реакции при заболявания като псориазиса. Свързването с интерлевкините не позволява на последните да достигнат специфичните си рецептори по повърхността на клетките.

В първото изследване две трети от пациентите със средна до тежка форма на псориазис достигнали поне 75% подобрение (PASI 75) след 12 месечна терапия или с 45, или 90 милиграма ustekinumab. На 40 седмица 63% от пациентите от първата група имали 75% или по-високо подобрение; 67% от втората група също.

След четиридесетата седмица около половината от пациентите, достигнали 75% подобрение, били случайно разпределени в 2 групи – едните продължили лечението, а другите – не. След 1 подобрението при пациентите от втората група се задържало значително дълго.

„Нашите резултати показват, че това лекарство може би ще се превърне във важен терапевтичен агент за пациенти с псориазис ... Високият левел на ефективнос като цяло беше подържан чрез дози на всеки 12 седмици – това осигурява голямо удобство на пациентите и лекарите”, заключват авторите на изследването.

Във второто изследване учените установили, че 90 милиграмовата доза, когато се увеличи от веднъж на 12 на веднъж на 8 седмици, е ефективна при лечението на тежка форма на псориазис при пациенти, които са имали само частично подобрение с по-ниската доза.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator