Начало
НачалоСексуално здравеСлед рак на гърдата, сексуалното желание се връща, но се иска време
След рак на гърдата, сексуалното желание се връща, но се иска време 22 май 2008

Как да се изживее пълно своята сексуалност една жена, след като е спечелила битката с рк на гърдата? Ако в миналото този въпрос е изглеждал второстепенен по отношение на борбата за живот, то днес той е заслужил вече своето място. Повече от 400 000 жени във Франция са засегнати.

„По-голямата част от изследванията посочват, че повече от 50% от мастектомираните жените, тези които са преминали през отстраняване на едната или двете гърди, те имат проблеми със своята сексуалност”. За това напомня Д-р Силвен Мимун, гинеколог и психиатър в болница Кошен в Париж. Според него почти всички пациентки има проблем за изпитване на оргазъм.

Тази ситуация е наистина изненадваща, имайки предвид тежестта на хирургическата интервенция и последващото медицинско лечение след премахването на гърдата. Това е един орган, който определя женствеността и сексуалността. Още повече, „ след операцията на една гърда, жената не усеща в повече сексуални еротични чувства и върху втората” В този случай, не е чудно , че липсва сексуално желание.

Сигурно е , че партньорът й може да открие разликата. „ Той е привилегированият партньор за тази жена” показва Силвен Мимун. „Той е този, който може да й помогне и да я успокои чрез присъствието си . Особено продължителните жестове на нежност отварят вратата към проява на сексуално желание. В продължение на тази трудна задача търпението остава основната ключова дума. „Адаптацията към новата ситуация отнема средно около повече от година. Но като цяло когато се възвърне сексуалното желание, то това е доказателство за реинтеграцита на тялото.” Това е изходът от болестта и възвръщане на доверието.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator