Начало
НачалоСексуално здравеАндропаузата
Андропаузата 22 май 2008

Мъжкото остаряване често се оприличава на андропауза. Отричан и оспорван този феномен се проявява при всички мъже. От 20 години Професор Габриел Арвис, от Париж се е посветил в работа върху този феномен. Той настоява да се говори по-скоро за андромиоза отколкото за андропауза.

Това , което се оприличава на андропауза представлява съвкупност от симптоми, основаващи се на ниското ниво на тестостерон, свързано с възрастта. Тя се проявява основно след 50 годишна възраст, или към 70 години и показателите се появяват прогресивно. За разлика от менопаузата, реално при мъжът секрецията на тестостерон не спира внезапно.

Ето защо Габриел Арви предпочита наименованието андромиоза, от гръцки миозис, което означава феномен на намаление. Тя се отразява на органите, които са зависими от мъжкия хормон тестостерон. Мозъкът е най–ранно засегнат - намаление на агресивността, на концентрацията и на сексуалното желание . Пациентът наблюдава усещане за непълноценност. Кожата става по–фина, по-чувствителна и по-суха. Мускулите намаляват обема си....

Доста очевидно е, че всичко това рефлектира най-силно на сексуалната активност. Намалението на нивата на тестостерон водят до изчезване на фертилността. Без да забравяме разбира се и сексуалните несполуки при повторение на половия акт или проблемите с ерекцията.

При първи проблеми трябва пациентът да се консултира с лекар. Може да се препоръча екзогенен прием на тестостерон, за да се определи дали ще има полза и дали хормонално лечение би било необходимо. Габриел Арви подчертава, че „това лечение трябва да се впише като цяло за всички, които са във възрастта на застаряването”. Той оправя апел и към всички от лекарското съсловие да съблюдават този проблем при застаряващите мъже.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator