Начало
НачалоСексуално здравеСпешната контрацепция вече и по-достъпна
Спешната контрацепция вече и по-достъпна 08 май 2008

Нова таблетка за спешна контрацепция се появи във Франция под името Lévonorgestrel . Този нов медикамент се нарича още – таблетката на следващия ден. Тя се продава свободно и без рецепта. Позволява да се избегне забременяване и аборт при проведен непротектиран полов акт.

Във Франция през последните години се наблюдава запазване на нивото на извършените аборти  по желание - около 200 000 на година. Добрата новина е, че са намалели смъртните случаи при извършване на тази манипулация в сравнение със 60-те години.

Д-р Габриел Андре, акушер-гинеколог в Страсбург, подчертава очевидното - "по-добре да се прибегне до таблетката на следващия ден, отколкото до аборт по желание. Не установихме никакъв риск за здравето при използването на тези таблетки. Всяка жена в детеродна възраст би трябвало да има този тип контрацепция в чантата си.“ Д-р Андре напомня, че е препоръчително жените да се консултират с лекар за избора на подходящ контрацептивен метод.

Лабораториите Biogaran, които произведоха новата таблетка, твърдят че тази спешна контрацепция е уникална. Най-важното е да се приеме колкото е възможно по-скоро след непротектирания контакт. Тъй като ефикасността зависи от ранността на приемането й.

Габриел Андре: "Таблетката трябва да се приеме в първите 24 часа за предпочитане и не по-късно от три дни “.

Тази спешна контрацепция представлява единствено прогестеронови хормони, което я отличава от досега предлаганите таблетки за спешна контрацепция. Тази съставка е по- добре толерирана от старите естропрогестеронови таблетки. Друго предимство е цената. Lévonorgestrel Biogaran се предлага във Францияна цена от 6,20 €. Също така и дамите могат да се реимбурсират и да спестят 1,40€.

Това е един аргумент, на който д-р Габриел Андре набляга: "така тази таблетка, като се предлага на по-ниска цена, ще е много по-достъпна и това ще помогне на разпространението на този метод.“ .

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator