Начало
НачалоСексуално здравеОкосмяване
Окосмяване 28 март 2008

Окосмяването при жените е много по оскъдно в сравнение с мъжа. Типовете окосмяване са два: женски и мъжки.

Женски тип:
При женския тип окосмяване се наблюдава лек мъх по лицето, нежни косъмчета пред ушите и над горната устна. По ръцете се оформя леко окосмяване до лактите, по краката има леки косъмчета, като те са по-засилени в областта на коляното. В триъгълника се наблюдава по-видимо окосмение. Единствено подмишничните ямки са еднакво окосмени с тези на мъжа.

Мъжки тип при жените:
При мъжкия тип окосменост при жените се наблюдава оформяне на брада и мустаци. Пред ушите и над горната устна косъмчетата стават по-големи и по-видими. По краката и ръцете се образува засилено окосмяване. Това се дължи на хормонален дисбаланс. Той може да е генетичен или индивидуален. В подобни ситуации е желателно консултация със специалист в областта.

Много често младите тийнейджърки, в стремежа си да изглеждат добре, скубят косъмчетата по лицето си. Това е не правилно. Колкото и да се опитвате да ги отстраните, те ще стават все по черни, по-дебели и по-големи. Често това води до емоционален дискомфорт, депресия, комплексиране.

Лазерното премахване на окосмяването крие своите рискове. Могат да се появят белези по лицето, които ще са по-грозни и от косъмчетата. Задължително е преди каквато и да е намеса, да се консултирате с лекар.

“Рецептите на баба”
Нежелано окосмяване:
Приготвя се смес от 150 мл перхидрол, 30 мл амоняк, 3 г нишадър, 0.2 г салицил и 15 мл глицерин, с която се намазват обилно окосмените места. Изчаква се да пълно изсъхване на коламаската, когато се разграждат и корените на косъма. Отстранява се чрез изплакване с вода.

Александър Димитров Андров

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator