Начало
НачалоЗаболяванияОртопедични заболяванияКонквасация
Конквасация

Конквасацията се разделя на отворена или затворена в зависимост от цялостта на кожата. При конквасациите се засягат всички тъкани на крайника. Най-често става въпрос за тежки раздробени фрактури, рани със силно замърсени раневи повърхности, с мекотъканни и костни дефекти.

Често пострадалите са в тежко общо състояние, в шок от самата конквасация или от голямата кръвозагуба. Всичко това понякога е съчетано и с друг вид травми – черепно-мозъчни, гръбначно-мозъчни, коремни и др.

При лечението от първостепенно значение за живота на пострадалия е извършевата първа помощ. Тя е свързана с извършване на спиране на кървенето и компресия на силно кървящите рани.

В специализираното здравно заведение се извършва отсраняване на умрялата тъкан до здрава за да се избегне по-нататъшно разпространение на процеса и да се загуби голамо количество тъкан. Често конквосоциите са причина за извършване на спешна ампутация на засегнати крайник, ако процеса на размачкването е засегнал голява част от него.

При възможност да се спаси крайника се използват различни кожни и мускулни ламба от различни области на тялото. Тези мероприятия се провеждат едва след овладяване на състоянието на болния и вкарването му в едно относително добро състояние.

Ако конквасацията е затворена с хирургична намеса тя се превръща в отворена и се извършват същите действия като при отворена конквасация.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator