Начало
НачалоБременност и ражданеХранителен режим преди забременяване
Хранителен режим преди забременяване 11 март 2008

Балансираният хранителен режим е важна стъпка в процеса на забременяването.

 Има пет основни съпки, които трябва да спазвате, за да се подготви вашият организъм за отговорността, която му предстои през следващите девет месеца.


1) Добре е преди да започнете с опитите за бебе да се уверите, че не сте с наднормено тегло. Ако всичко в вашите килограми е наред е необходимо да изпълните следващите съвети и вашето тяло ще е готово за отговорността, която му поставяте.

2) Важното е да спрете цигарите, алкохола, кофеина и да намалите стреса.

3) Следващата важна стъпка е да изградите нови здарвословни навици, за да се чувствате добре по време на бременността. Приемайте разнообразни храни всеки ден и намалете вноса на мазнини и сладки изделия. Това ще помогне на метаболизма ви да изхвърли от организма токсичните вещества.


4) Консумирайте определени храни, които ще са нужни на вас и вашето бебе, за да се развие нормално:
- млечни продукти (мляко, сирене, кашкавал)
Калцият в тези продукти помага за правилното развитие на костите и зъбите на бебето.
- червено месо
То е най-добрият източник на желязо за организма. Важно е да се приема, защото бебето използва за своето развитие запасите на майката и при недостатъчен внос тя може да развие анемия. Желязото се съдържа и в зелените листни зеленчуци, зърнени храни, черен дроб и др.
- храни богати на фибри
Фибрите са важни за бременността, защото много от жените развиват запек през този период. Важно е всеки ден да приемате плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.
- Приемането на фолиева киселина освен на хапчета може да стане и чрез определени храни. Добър източник на този витамин са марулята, спанака, цитрусовите плодове и зърнените храни.

5) Споруването е важно за общото укрепване и заздравяване на оргнизама. Изберете си някой лек спорт и го практикувайте поне два пъти на седмица.
Ако сте изпълнили тези пет спъпки, бъдете сигурни, че вашият щуркел вече е на път.


Вижте още:

Непълноценното хранене повреме на бременност и кърмене

 Диета за красив бюст

 www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator