Начало
НачалоНашето здравеРабота при болки в гърба
Работа при болки в гърба 11 януари 2008

Хората, оплакващи се от болки в гърба и кръстта, трябва да работят за да се възстановяват. Повечето пациенти със заболявания на опорно – двигателна система обикновенно прекратяват работата си до пет години след поставяне на диагнозата.

Проблемите с гърба, травми на мускулите и на сухожилията са чест повод за издаване на болнични листове и освобождаване от работа. А в някои случаи за прекъсване на работния процес и оттегляе от работа. Лекарите пропоръчват напрежението да се възвърне след като организмът е възстановен.

Нови изследвания посочват, че това може да навреди повече отколкото да помага. Пациентите и лекарите трябва да се съсредоточат върху това какво болният може да прави, а не това което не може да извърши. Така работата ще се превърне във възстановителната им програма. И освен упражненията на засегнатите места, се повлиява и самочувствието на пациента и той се чувства полезен и значим.

Но, разбира се трябва да се внимава с механичното натоварване и то да е според способностите на болния.


Вижте още:

Спинални стволови клетки може да се окажат ефективни при болки във врата и кръста

Дископатия (дискова херния)


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator