Начало
НачалоБременност и ражданеНивата на глюкоза по време на бременност варират при различните типове диабет
Нивата на глюкоза по време на бременност варират при различните типове диабет 14 март 2008

Учени установиха, че гликемичният контрол по време на бременност е съвсем различен при жените с диабет тип 1 и тези с тип 2.

Д-р Хелен Мърфи и колеги от Ipswich Hospital NHS Trust in the UK анализирали данни от продължителен мониторинг на глюкозните нива (7 дни за всеки триместър) при 40 жени с диабет тип 1 и 17 жени с диабет тип 2.

Било установено, че с напредване на бременността, нивата на глюкоза били по-често около нормата (70мг/дл - 140 мг/дл), като жените с диабет тип 2 имали с 1/3 по-продължителни периоди с нормални нива на глюкоза кръвта.

Повишените нива на глюкоза (>140мг/дл) спаднали с напредването на бременноста, като отново при жените с диабет тип 2 гликемичният контрол бил по-добър. При последнните се наблюдавали значително по-къси периоди на тежка хипергликемия - над 200мг/дл.

Въпреки, че периодът на хипогликемия не се различавал значително между двете групи, жените с диабет тип 1 имали по-дълги периоди на хипогликемия в сравнение с жените с диабет тип 2.

Резултатите от проучването илюстрират колко е трудно да се провежда лечение при жените с диабет по време на бременност, особено при тези с диабет тип 1.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator