Начало
НачалоЗдравословно храненеTиквените семки
Tиквените семки

Тиквените семки са особено полезни при недостиг в организма на фосфор, магнезий, манган, желязо, цинк и селен.

Те подобряват работата на стомашно-чревния тракт, нормализират секрета на жлъчката, активизират водния и солния обмен. Храненето с тиквени семки води до намаляване на нивото на холестерол,LDL – холестерола, така се подобрява целия липиден профил и се улеснява и активизира работата на сърцето. Те имат и влияние върху кръвта като способстват за прочистването на кръвта.

Съдържащият се в тях цинк нормализира работата на мозъка и съня, подобрява паметта и намалява умората и раздразнителността.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator