Начало
НачалоЕстетична медицинаЕндоскопски фейслифтинг
Ендоскопски фейслифтинг

Ендоскопският фейслифтинг е вариант на фейслифтинга, като процедурата се извършва с помощта на специален апарат наречен ендоскоп. Към ендоскопа е прикрепена камера, която излъчва образа на телевизионен екран и така хирургът може да наблядава, това което е под кожата. Тази хирургична манипулация изисква по-малки разрези в сравнение с традиционния фейслифтинг, което намалява броя на усложненията, скъсява времето за възстановяване и е далеч по-лесно за прикриване.

Резултатите са по-слаби в сравнение с традиционната процедура, но ендоскопският фейслифтинг е идеален за корекция на начални белези на старостта. За това той е по-подходящ за сравнително млади пациенти. Пациентите се прибират вкъщи веднага след операцията и могат свободно да изпълняват своите задължения ощи на следващия ден.

Възможни усложнения:

В повечето случаи ендоскопският фейслифтинг се прави под локална анестезия. Локалният анестетик може да предизвика алергична реакция, така че внимателно трябва да се обсъди вида, който ще се използва при операцията. Най-честите неблагоприятни ефекти след манипулацията са отокът и зачервяването на лицето. Те отшумяват за няколко дни до седмица. Ако след операцията кожата е твърде опъната малките белези могат да станат големи, което създава трудности при тяхното прикриване. Друго възможно усложнение е образуването на хематоми. Те могат да бъдат болезнени и опасни, ако не се лекуват веднага от лекаря.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator