Начало
НачалоЕстетична медицинаКрасиви без болка
Красиви без болка

Ботокс най-често се инжектира в мускулите на челото, около очите и в мускулите на бузите. Тези мускули се наричат мимически и са причина за появата на бръчки по кожата, когато се усмихваме, намръщваме и изразяваме каквато и да е емоция. Характерна особеност на мимическите мускули е тази, че с единия си край те се залавят за съответната кост от лицевия череп, а с другия си край се залавят за вътрешната повърхност на кожата на лицето. Инжекцията блокира невротрансмитера (вещество, което е отговорно за пренасяне на нервния сигнал от клетка на клетка) в инжектираните мускули, така че мускулите се отпускат и кожата над тях изглежда гладка и без бръчки. Пробождането предизвиква много малък дискомфорт, но за да бъде избегват и той самият може преди процедурата мястото, което ще се третира да бъде намазано с анестетичен крем.

Процедурата трае около 10 минути. След това пациентът трябва да избягва навеждането или накланянето на главата на долу за 6 часа, за да предотврати разпространението на токсина в други мускули. Инжекциите не причиняват вцепеняване на израза на лицето.

Необходими са около 4 дни след Ботокс процедурата мускулите да почнат леко да се отпускат. Но трайността на Ботокс-ефектът е около 4 месеца. За да се запази ефектът е необходимо процедурите да се повторят след 3 до 6 месеца. В този период ще се появят само малки бръчици при смях, намръщване или усмихване, т.е лицето няма да е съвсем безизразно. Този ефект продължава докато има ботокс в мускулите, което е около 3 до 6 месеца.

Обикновено страничните ефекти свързани с Ботокс инжекциите са рядко проявяващи се и са доста "меки". Според проучвания в Съединените щати няма регистрирани смъртни случаи при Ботокс-лечение, а броят на хоспитализираните е изключително нисък.

Най-честите симптоми и странични ефекти на Ботокса са:

  • * хрема
  • * умора
  • * неразположение
  • * зачервяване в местата около инжектирането
  • * грипоподобен симптом

Неблагоприятните ефекти от блокирането на нерва са:

  • * болка
  • * оток
  • * червен обрив
  • * главоболие
  • * намалена чувствителност

Най-често срещаният неблагоприятен ефект е обща слабост. В зависимост от разпространението на използваният токсин тази слабост може да трае от седмица до няколко месеца. Толкова дълга продължителност се наблюдава рядко, така че живота на пациента след подобна процедура рядко се нарушава. Друг неблагоприятен ефект е невъзможността за изразяване на по-силни емоции, поради невъзможността за по-изразени движения на мимическите мускули. При някои пациенти се проявява и слабост на мускулатурата на врата, поради слабост на стерноклеидомастоидния мускул. Това се получава при директното му инжектиране или при разпространение на ботокс до него. Това по-често се получава при жени с дълги и тънки шии.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator